Zo vind je geschikte technische opdrachten als ZZP’er in de industrie

Als ZZP’er in de industrie kan het een uitdaging zijn om geschikte opdrachten te vinden die aansluiten bij jouw vakgebied. Binnen deze branche zijn er veel verschillende specialismes. Een tal van bedrijven zijn op zoek naar technische ZZP’ers met verschillende specialismes. Waar de een opdrachten heeft liggen voor maintenance engineers, heeft het andere bedrijf opdrachten voor onderhoudsmonteurs, storingsmonteurs of machinebouwers. Maar hoe vind jij nou de opdrachten die bij jou als technisch ZZP’er passen?

Als je zelf nog geen groot netwerk hebt opgebouwd, kan het lastig zijn om opdrachten te vinden als zzp’er. Mocht dit het geval zijn dan kan werken met een bemiddelaar een goede optie voor jou zijn. Zij kan deuren voor je openen bij grote opdrachtgevers in de industrie, die vaak voor jou als eenpitter gesloten blijven, doordat er uitsluitend gewerkt wordt met preferred suppliers, zoals men dat noemt.

 

Wat doet een bemiddelaar precies?

Een bemiddelaar brengt opdrachtgevers en zzp’ers samen. Hierdoor heb je als technische zzp’er geen eigen netwerk nodig om opdrachten te vinden die bij jouw expertise passen.
Een bemiddelaar voor zzp’ers in de techniek heeft contact met veel verschillende bedrijven. Hierdoor hebben wij als bemiddelaar een grote variatie aan zzp opdrachten in de industrie en techniek openstaan. Dit zorgt ervoor dat jij gemakkelijk opdrachten kunt vinden die bij jou passen, ongeacht de functie. Door veel kennis en ervaring kan een bemiddelaar jou als zzp’er ondersteunen in het vinden van geschikte opdrachten. Dit zorgt ervoor dat jij je kan focussen op het uitvoeren van de opdrachten.

Wij hebben vaste aanspreekpunten binnen onze organisatie die technisch onderlegd zijn en snappen wat jouw vragen en onzekerheden kunnen zijn. Zij nemen je graag mee in de weg naar het zzp-schap, zijn in staat te luisteren naar jouw vragen en het bieden van ondersteuning.

Benieuwd wat wij jou kunnen bieden?

NEEM CONTACT OP!

 

De voordelen van het werken met ons als technische bemiddelaar voor zzp’ers in de industrie:

 • Je hebt toegang tot een netwerk van nationale en internationale opdrachtgevers
 • Je hebt de kans om je netwerk uit te breiden. Je ontmoet veel mede zzp’ers en opdrachtgevers
 • Je bent en blijft de baas over je eigen agenda
 • Je facturen bij een goede bemiddelaar altijd op tijd uitbetaald worden
 • Bij Mekano werk je met, de door de Belastingdienst, goedgekeurde overeenkomsten

 

Wat voor soort opdrachten kun je verwachten van een bemiddelaar in de industriële branche? Bijvoorbeeld: maak-, food-, zuivel- of automotive branche?

Door heel Nederland zijn er opdrachten te vinden op het gebied van industrie. Enkele voorbeelden van opdrachten waar je aan kan denken op het gebied van Industrial zijn:

 • Monteur onderhoud en storingen.
  Je verricht service- en onderhoudswerkzaamheden aan machines en installaties. De werkzaamheden worden uitgevoerd op diverse zaken waaronder: WTB, pompen/motoren, hydrauliek en pneumatiek. Je kunt snel de oorzaak van een opslag analyseren en vervolgens oplossen. Tevens houd je een database (SAP) bij van een storage geschiedenis.
 • Allround monteur 5-PLG.
  In de functie van allround monteur werk je aan het dagelijks onderhoud van de machines en installaties. De Technische Dienst (TD) van deze opdrachtgever is verantwoordelijk voor het correctieve en preventieve onderhoud van het totale machinepark.

BEKIJK ALLE OPDRACHTEN DIE OPENSTAAN IN DE INDUSTRIE

 

Enkele voorbeelden van opdrachten waar aan gedacht kan worden bij Engineering zijn:

 • ZZP Maintenance Coördinator: Als Maintenance Coördinator heb je een belangrijke coördinerende positie binnen bijvoorbeeld een Technische Dienst. Je maakt onder andere de wekelijkse monteursplanning. Daarnaast bereid je klussen technisch voor, plant deze optimaal in en bewaakt de uitvoering ervan door de monteurs. Het is belangrijk dat je in de komende periode aan standaardisatie van de processen werkt. Daarbij zien wij de kans voor technische verbeteringen (SAP), jij ziet misschien nog wel andere kansen?
 • Interim Maintenance Engineer: In deze uitdagende functie ben je medeverantwoordelijk voor het Asset Management van een fabriek. Je maakt onderbouwde afwegingen tussen prestaties, risico’s en kosten en streeft ernaar om met jouw technische kennis de efficiency, effectiviteit en impact van de installatieprestaties te verhogen. Dit doe je in samenwerking met de betrokken afdelingen. Daarnaast draag je bij aan continu verbeteren middels jouw deelname aan verbeterprojecten en het initiëren van verbetervoorstellen.

BEKIJK ALLE OPDRACHTEN DIE OPENSTAAN BIJ ENGINEERING

Er zijn veel technische bedrijven in de industrie met openstaande vacatures voor technici. En die ze ook (tijdelijk) willen invullen met specialistische kennis van technische zzp’ers. Toch kan het soms lastig zijn om de opdrachten te vinden die bij jouw vakkennis passen. Daarom helpen wij jou die opdrachten te vinden die precies passen in jouw vakgebied. Laat ons jou overtuigen en ervaar de voordelen.

Wil jij weten wat Mekano als grootste technische bemiddelaar in de industrie voor jou kan betekenen?Schrijf je dan nu in bij Mekano of neem vrijblijvend contact op!


Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de industrie. Schrijf je in voor de nieuwsbrief!